Gyakran ismételt kérdések Ovi

Az alábbi gyakran felmerülő kérdésekkel szoktak hozzánk fordulni ügyfeleink.

Csapatunk nagyon megoldás orientált és együttműködő, így kérlek forduljatok hozzánk bizalommal. Olyan kérdést és problémát biztos nem tudunk megválaszolni, ami nem jut el hozzánk.


1. Hogyan zajlik a fotózás?

A fotózásra az oviban/bölcsiben kerítünk sort. Gyönyörű díszleteinket kiszállítjuk és a helyszínen egy nagyobb teremben felállítjuk a mozgó műtermünket. A fotózásokat általában reggel kezdjük és ebédig tartanak, de igény szerint délután is szoktuk folytatni a munkát. A délelőtt folyamán 30-40 gyermeket tudunk lefotózni úgy, hogy mindenkire kellő idő és odafigyelés jusson. Egyenként minden gyermekről készítünk képeket, és szívesen lefotózzuk a testvérpárokat és a barátokat is. Ennek megfelelően az óvónők általában 4-5 fős kis csoportokban hozzák át a gyermekeket a fotózásra kialakított terembe.

A fotózások jó hangulatban telnek, fotósaink segítenek a gyermekeknek a díszletben elhelyezkedni. Fontos azonban megemlíteni, hogy nem erőltetünk a gyermekekre semmit, mivel nem szándékunk rossz élményt okozni nekik. Kedves szavakkal, viccelődésekkel próbáljuk együttműködésre vagy mosolygásra bírni őket, de semmiképpen nem kényszerítjük a fotózáson való részvételre.

Mi történik akkor, ha nem volt jó hangulatban a gyermek a fotózáskor?

Mindenkivel előfordul, hogy nincs jó napja, ez a gyerekekkel sincs másként. Ha kedves bátorításaink ellenére sem sikerült együttműködésre ösztönöznünk a gyermeket, akkor két lehetőség áll előttünk:
- Megpróálhatjuk egy másik napon is lefotózni őt, ameddig az oviban/bölcsiben fel van állítva a díszletünk. Ebben az esetben az aznap fotózkodó csoport óvónőivel kell egyeztetni, hogy mikor keríthetünk sort a gyermek újbóli lefotózására.
- Szívesen fogadjuk a családot a XII. kerületi műtermünkben, ahol remélhetőleg oldottabb hangulatban lesz és így akár családjával együtt is készítünk képeket.

Barátok, testvérek vagy család is részt vehet a fotózáson?

Természetesen, ennek semmi akadálya. Azt azért érdemes észben tartani, hogy a díszleteink méretüknél fogva max 3-4 óvodás gyermek egyidejű lefotózására alkalmasak, ezeket a korlátozó tényezőket kérjük elfogadni és tiszteletben tartani.


2. Hogyan tudom leadni a megrendelést?

Az óvodai/bölcsődei fotózás után a képeket jelszóval védett honlapunkra tesszük fel, hogy a szülők otthonuk kényelmében ki tudják választani, hogy melyik képekből szeretnének rendelni. Az általunk kiosztott megrendelő lapokon lehet bejelölni, hogy melyik képből mit és mekkora méretben szeretnének elkészíttetni velünk, majd a kitöltött megrendelő lapokat a csoportokban kell leadni a megadott határidőig. Az óvónők által összegyűjtött megrendeléseket együtt elhozzuk és azonnal el is kezdjük feldolgozni, hogy minél hamarabb elkészüljenek a rendelések. A megrendelő lap mellé kérjük ne mellékeljék a rendelés ellenértékét, fizetés a képek átvételekor lehetséges.


3. Hogyan kell kitölteni a megrendelő lapot?

A megrendelés gördülékeny lebonyolításához fontos, hogy a legfelső sorban a név, csoport, e-mail cím és telefonszám rész pontosan és olvashatóan - lehetőleg nyomtatott nagy betűkkel - legyen kitöltve. Az elérhetőségeket két dolog miatt kérjük el:
1) amennyiben a megrendelő lapon valami nem olvasható, vagy nem egyértelmű, akkor fel kell tudnunk venni a kapcsolatot Önökkel. Ez elősegíti, hogy elkerülhessük az esetleges félreértéseket.
2) 5000 Ft-os rendelési összeg felett automatikusan elküldjük a megrendelőlap jobb alsó sarkában feltüntett képszámokat szerint a digitális képeket az online file megosztó szolgáltatásunkon keresztül, amihez ELENGEDHETETLEN a helyesen és olvashatóan megadott e-mail cím.

A megrendelő lap kitöltésénél a következőkre érdemes figyelni. A képek számát a honlapon az "i" betűre kattintva lehet megtekinteni. (Semmiképp ne a honlap linkjében lévő hosszú számot nézzék.) Kérjük, hogy legalább az első kép megjelölésénél ne csak az ottlátható 4 jegyű számot, hanem az előtte lévő megjelölést is legyenek kedvesek feltüntetni. Pl.: pelda_0123. A mellette lévő oszlopkba, pedig a megfelelő mérethez kell írni a rendelni kívánt darab számot.


4. Szeretném megkapni a digitális képeket is. Erre milyen lehetőségek vannak?

A digitális képeket egy online fájlküldő szolgáltatáson keresztül küldjük át a megrendelő lapon szereplő e-mail címre a rendelés kifizetését követően. A képekhez így csak a link ismeretében lehet hozzáférni, idegenek nem érik el azokat. Amennyiben ez a megoldás nem megfelelő Önök számára, kérem legyenek kedvesek mellékelni egy pendrive-ot a megrendelő laphoz és rámásoljuk Önöknek a fotókat. A digitális képeknél mindenképp fontos tudni, hogy melyik képszámtól melyik képszámig szeretnétek megkapni a képeket - a gyermekről készült összes képet átadjuk, nem csak azokat, amikből valamilyen papír- vagy vászonképet rendeltetek.


5. Retusálják a képeket?

Alapvetően a képeken a színeket húzzuk helyre és a képkivágáson javítunk, de a gyerekek arcán indokolatlan retust nem végzünk. Kipirosodott orrt, vagy frissen szerzett sérülés nyomokat természetesen eltüntetjük, de anyajegyeket nem távolítunk el és nem célunk plasztik hatásúvá retusálni a bőrt. A lap alján lévő megjegyzés rovatba kérjük legyenek kedvesek jelezni, ha szeretnék az esetleges szem alatti karikákat vagy csillám tetkót leszedetni a képekről. A lehetőségekhez mérten igyekszünk eleget tenni az ilyesfajta kéréseknek.


6. Mikor és hol lehet átvenni a képeket?

Az elkészült rendeléseket egy előre kihirdetett időpontban kivisszük az óvodába/bölcsődébe, ahol személyesen adjuk át a szülőknek és ekkor történik a rendelés kifizetése is, mely történthet készpénzzel vagy bankkártyával is.


7. Lemaradtunk a fotózásról, de nagyon szeretnénk képeket. Mit lehet tenni?

Amennyiben betegség vagy hiányzás miatt nem tudtak az óvodában/bölcsődében meghirdetett napokon részt venni a fotózáson, szívesen várjuk Önöket műtermünkben. Időpont egyeztetéshez hívják a 06 30 596 1117-es számot.


8. Elfelejtettem időben leadni a rendelést. Mi ilyenkor a teendő?

Kérjük, hogy e-mailben legyen kedves mielőbb eljuttatni hozzánk rendelését, hogy lehetőség szerint még a többi gyermek rendelésével egyidőben fel tudjuk dolgozni. A kitöltött megrendelő lapot beszkennelve az [javascript protected email address] e-mail címre várjuk.


9. Elvesztettem a digitális képeket, megkaphatom őket újra?

Az online fájlmegosztó linken keresztül elérhetővé tett képek általában 30 napig letölthetőek. Ha ennél több idő telt már el és a link nem működik, akkor kérjük írjon egy e-mailt, hogy melyik intézményben és mikor fotóztuk a gyermeket, illetve, hogy melyik képszámtól melyik képszámig szeretné megkapni a képeket újra. Fontos: a képeket a fotózástól számított 6 hónapig tároljuk, ezt követően nem tudjuk a képeket elküldeni.


10. Kit illetnek a szerzői jogok? Hogyan tehetem közzé a képeket?

Az 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az elkészült felvételeket szerzői jog védi, amely a Stúdió tulajdonát képezi. Az óvodai fotózás és a rendelés díja nem tartalmazza a szerzői jogdíjakat, tehát annak kifizetésével nem vásárolja meg automatikusan a képek szerzői jogát. Amennyiben igényt formál a szerzői jogok megvásárlására, jelezheti azt felénk az alábbi e-mail címen: [javascript protected email address], és a kiszabott áron megvásárolhatja a képek szerzői jogát. A szerzői jogok védelme értelmében pedig kérjük Önöket, hogy a képek megosztásakor legyenek kedvesek megjelölni minket a képek készítőjeként.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Orange Photo Stúdió
1126 Budapest, Márvány utca 40. fsz. 1. és 7630 Pécs, Zsolnay V. u. 11.
+36 30 768 1387
+36 30 936 5357
[javascript protected email address]