EU-s fejlesztéseink


2019 augusztusától vállalkozásunk részt vesz az 5.2.4-16 előjelű Európai Unió alapból támogatott gyakornoki programban.

A kedvezményezett neve: Szinnay Kft

A projekt címe: Fényképész gyakornokok foglalkoztatása
A szerződött támogatás összege: 17,3 millió forint
A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

Jelen pályázat keretein belüli fejlesztés célunk, hogy négy gyakornokot foglalkoztasson vállalkozásunk, akik a közelmúltbal szerezték meg szakirányú képesítésüket. Végzettségüket tekintve: érettségi bizonyítványuk megszerzését követően elvégezték a két éves fotógráfus és fotótermék kereskedő OKJ-s képzést (54 810 01). Számukra szeretnénk lehetőséget nyújtani, hogy releváns tapasztalatot szerezhessenek ebben a szakmában. A gyakornoki program során átfogó feladatkörük révén a fényképészet több, összekapcsolódó területén válhatnak gyakorlottá, melyek magukba foglalják többet között a következő területeket: portré és esemény fotózás, épület fotózás, szabadtéri és műtermi fotózás, világítástechnika, kapcsolódó utómunkák, fotókidolgozás és a videózás alapjai. A program során gyakornokaink számára támogatást nyújtunk kreatív látásmódjuk fejlesztésére és szakmai, technikai tudásuk széleskörű bővítésére. Emellett betekintést nyernek egy fotózásra épülő vállalkozás működésébe valamint az üzletszerzési és ügyfélkezelési folyamatok részleteibe. Gyakornokaink számára minden lehetőség a rendelkezésükre áll, hogy olyan szintű szaktudásra tegyenek szert, mellyel később akár teljesen önállóan is megállják helyüket a piacon. A gyakornoki program végére képesek lesznek egy adott helyzethez, eseményhez, hangulathoz megfelelően önállóan kiválasztani a fotózáshoz/videózáshoz szükséges eszközöket és beállításokat, majd az elkészült képeket az utómunkák során tovább tökéletesíteni és digitális laborunkban lenagyítani, a videókat megvágni. Mindezt úgy, hogy kreatív látásmódjukat ötvözni tudják a megrendelő igényeivel.

A vállalati kapcsolattartók az előbbiekben felsorolt területeken maximális támogatást tudnak nyújtani gyakornokainknak. Vállalatunk két legtapasztaltabb fényképész szakoktatója fog foglalkozni a gyakornokok oktatásával. Tudásukat és fejlődési igényüket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyikük a közelmúltban szerezte meg Mester fokozatú fényképész vizsgáját, másikuk pedig a közeljövőben tervezi. Több évtizede foglalkoznak fényképészettel, melynek során a fotózáshoz kapcsolódó munkfolyamatokat teljesen lefedő tapasztalatot szereztek.

A fejlesztés további részeként a gyakornokok munkavégzéséhez szükséges eszközök beszerzésére és fejlesztésére is szeretnénk koncentrálni. Fontos, hogy a munkavégzésükhöz feltétlenül szükséges eszközök, ez esetben az utómunkákhoz szükséges számítógépek rendelkezésre álljanak. A piac gyors fejlődése és a gyorsan növekvő megrendelői igények miatt elengedhetetlen az eszközpark folyamatos frissítése, a technikai fejlettségi szint növelése, javítása. A számítógépek színhelyes kijelzője lehetővé teszi, hogy az utómunkálatok során úgy jelenjenek meg a felvételek, ahogy azok a valóságban is, ami a retusálás során igen fontos. Továbbá ezek a számítógépek lehetővé teszik, hogy a legjobb minőségű nyers felvételekkel dolgozzanak a gyakornokok (amit az erre vonatkozó növekvő piaci igény elengedhetetlenné tesz), mivel a nagy felbontású képek és videók szerkesztéséhez különösen nagy teljesítményű gépekre van szükség a minőségi munka érdekében. Fényképezőgépeink és a hozzá tartozó objektívek pedig a magas minőségű, profi videó készítés nélkülözhetetlen eszközei.


A projekt tényleges befejezési dátuma: A támogatott időszak 2020.05.04-én lejárt, jelenleg a fenntartási időszak zajlik.

A projekt azonosító száma: GINOP 5.2.4-16-2018-03262

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Orange Photo Stúdió
1126 Budapest, Márvány utca 40. fsz. 1. és 7630 Pécs, Zsolnay V. u. 11.
+36 30 768 1387
+36 30 936 5357
[javascript protected email address]