Fotográfus szakképzés

Szeretnél szuper fotókat készíteni, vagy kiemelkedő képi és videó tartalmakat létrehozni? Tanuld nálunk ingyen a kreatív fotógráfus szakmát!
A Budapesti Fotográfus Ágazati Képzőközpont az egyik legfelszereltebb képzőhely az országban. Elhivatott oktatóinktól a fotózás mellett a videózás alapjait is elsajátíthatod, így alkotásaidnak már csak a képzeleted szabhat határt.

Nézd meg bemutatkozó videónkat!


.

.

Régóta szeretnéd már elsajátítani a digitális fotózás alapjait? Esetleg már meg is vetted az első tükörreflexes gépedet, de még gyerekcipőben jársz a fotózás gyakorlati részét illetően? Érdekel a műtermi fotózás, a termékfotó, a tárgyfotó, vagy éppen rendezvények és események megörökítésében szeretnél részt venni? Osztoznál az emberek legszebb és legfontosabb pillanataiban? Esetleg a videózás érdekel?

Gyere és szerezz nálunk jártasságot minél több területen, és nézd meg, hogy mire vagy képes a megszerzett tudás birtokában! Ha hivatalos kreatív fotográfus szakképesítést szerezni, nálunk jó helyen jársz! (szakmajegyzék szerinti besorolás: 5 0213 06 08)

Több, mint két évtizede foglalkozunk a gyakorlati fényképész oktatással Budapesten és Pécsett. Az iskolában oktatott elméleti alapok mellett, a fotózás gyakorlati oldalával ismerkedhettek meg nálunk a képzés során. Modern műtermünk mellett egy tágas számítógép teremmel is rendelkezünk, így a fényképezőgép használatától a világítástechnika elsajátításán át, az utómunka és a képszerkesztés alapjaiba is betekintést nyerhettek. Képzésünk egyediségét extra szolgáltatásokkal tesszük még különlegesebbé, így az oktatási tanmenetbe építve már a drónozás, a videózás, és a videóvágás világába is bevezetést kaphattok szakoktatóinktól.

A csoportos oktatás keretein belül figyelünk arra, hogy minden résztvevő egyénileg is tudjon fejlődni, szakképzett oktatóink pedig bármikor szívesen segítenek, ha valaki elakad. Gyakorlati okatatásunk a naprakész tudásra és a gyakorlatra koncentrálódva épül fel. A tanóra tematikájáról készült segédanyagok és oktatóvideók heti rendszerességgel elérhetővé kerülnek az oktatás Google Tantermében.

Az oktatásra való jelentkezés legegyszerűbb módja a weboldalunkon keresztül, a JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével és továbbításával az [javascript protected email address] e-mail címre. Jelentkezésed fogadásáról és minden további információról e-mailben vagy telefonon fogunk értesíteni. A kitöltött jelentkezési lap e-mail címünkre történő elküldésével egyúttal arról is nyilatkozol, hogy adatvédelmi tájékoztatónkat megismerted és elfogadod.

OKTATÁSUNK HELYSZÍNEI:
BUDAPESTEN: XII. kerület, Márvány utca 40. és VIII. kerület, Práter utca 31.
PÉCSETT: Zsolnay Vilmos u. 11.

.


Mik a képzés általános adatai?

Kreatív fotográfus 5 0213 16 08 (kifutó rendszerben Fotográfus és fotótermék – kereskedő (OKJ 54 810 01)

A képzés államilag támogatott, iskolarendszerű két éves képzés.

A képzés megkezdésének a feltételei:
Iskolai előképzettség: érettségi
Egészségügyi alkalmasság: szükséges
Szakmai előképzettség: nem szükséges
Előírt gyakorlat: nem szükséges
Pályaalkalmasság: nem szükséges

.

Hol lehet személyesen érdeklődni az oktatás részleteiről? Hol lehet beiratkozni?

Budapesti vagy pécsi stúdiónk egyikében, előre egyeztetett időpontban. Időpont egyeztetés e-mailben ([javascript protected email address]) vagy telefonon is lehet a 06 30 9365 357-es telefonszámon.

BUDAPEST: 1126 Budapest, Márvány utca 40.
PÉCS: 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 11.

.

Hogyan tudok jelentkezni?

A legegyszerűbb módja a jelentkezésnek a weboldalunkon keresztül, a JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével és továbbításával az [javascript protected email address] e-mail címre. Jelentkezésed fogadásáról és minden további információról e-mailben és telefonon fogunk értesíteni.

.

Meddig lehet jelentkezni?

A szakma népszerűsége és a képzőhelyünk iránti nagy érdeklődésre való tekintettel érdemes a tanévkezdést megelőzően mihamarabb leadni a jelentkezést! De ne ess kétségbe akkor sem, ha már folyamatban van az elméleti képzésed, de még nincs gyakorlati helyed. Az év közben jelentkezők számára is van megoldásunk!

.

Elindult iskolai év esetén lehet-e még jelentkezni, van-e még hely a csoportban?

Gyakorlati fotográfus képzéseinkhez általában lehet tanév közben is csatlakozni.

.

Hol zajlik az elméleti oktatás?

Az elméleti oktatás a Budapesti Komplex SZC Kézművesipari Technikumában, a 1083 Budapest, Práter utca 31. alatti iskolában történik.

.

Melyik szervezet bonyolítja le a gyakorlati oktatást?

Az oktatás hivatalos lebonyolítását egy több cégből álló szervezet, a Budapesti Fotográfus Ágazati Képzőközpont Non-Profit Kft. végzi. Az Orange Photo egy üzleti név, ami egyrészt a könnyebb beazonosíthatóságot szolgálja, másrészt az oktatás mellett néhány kapcsolódó tevékenységet is (stúdió bérlés és lakossági fotószolgáltatás) összefog.

.

Milyen végzettséget, bizonyítványt adnak a képzések?

Jelenleg Magyarországon kizárólag a fent leírt kereteken belül megvalósuló képzésben lehet hivatalos kreatív fotográfus (5 0213 16 08) szakképesítést szerezni.

.

Hol és milyen sűrűn zajlik az oktatás?

Nappali rendszerben és Felnőttképzésben is tartunk érettségire épuülő gyakorlati oktatást. Nappalis tanulóink egy héten 4 teljes napot töltenek gyakorlati képzőhelyünkön, a felnőttképzéses tanulók oktatását pedig többségében igyekszünk hétköznapokon munkaidő utáni idősávokra illetve hétvégékre szervezni.

.

Felszerelés szükséges a képzés idejére?

Érdemes saját felszereléssel készülni a képzésre, de az oktatások idejére természetes biztosítunk minden szükséges felszerelést. Amennyiben a képzés ideje alatt döntesz eszközök beszerzése mellett, szívesen segítünk a választásban.

.

Kik tanítanak a gyakorlatioktatás során?

A gyakorlati oktatást szakképzett oktatóink biztosítják, akik mögött már több éves cégen belüli tapasztalat áll a fotográfia különböző területein. A csoportos oktatás keretein belül figyelünk arra, hogy minden résztvevő egyénileg is tudjon fejlődni, szakképzett oktatóink pedig bármikor szívesen segítenek, ha valaki elakad.

.

Van-e szakmai segítségnyújtás, konzultációs lehetőség a képzésen kívül?

Természetesen! Az oktatás ideje alatt és a tanév során folyamatosan konzultációs lehetőséget nyújtunk a képzéseken felmerült témák, kérdések, problémák vonatkozásában, valamint bármilyen fotós szakmai kérdésben vagy készülékvásárlásban is segítségetekre vannak szakoktatóink. Stúdiónkban szívesen látjuk a képzésben részt vevőket egyéni műtermi gyakorlásra is, amelyek során oktatóink igény szerint további személyre szabott segítséget nyújtanak.

.

Hogyan lehet megközelíteni az oktatás helyszíneit tömegközlekedéssel?

Műterem (1126 Budapest, Márvány utca 40. fsz. 1.) A MOM parktól 5 perc sétára, könnyedén megközelíthető a 17 és 61-es villamossal vagy a 105-ös busszal. (Királyhágó utca)

Számítógép terem (1083 Budapest, Práter utca 31.)

Parkolás: fizetős parkolóhelyek az utcában és a környéken.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Orange Photo Stúdió
1126 Budapest, Márvány utca 40. fsz. 1. és 7630 Pécs, Zsolnay V. u. 11.
+36 30 768 1387
+36 30 936 5357
[javascript protected email address]